Skylning af gearkasse

En bjørnetjeneste din bil ikke har godt af

Mange bilister med automatgearkasser bliver rådgivet forkert i Danmark. I de seneste kvartaler er snakken genoplivet i diverse bilfora og på værkstederne: Skal man skylle sin ældre automatgearkasse eller ej? Denne problemstilling er igen blusset op efter salgsfremstød over hele landet fra producenter der sælger olieskiftmaskiner. Disse producenter har naturligvis en vis interesse i at flest mulige bilister bestiller skylninger på værkstederne rundt omkring i landet

Gearkasse-skylningen kan ødelægge gearkassen!

Problemet opstår når det enkelte værksted har adgang til maskinen uden nødvendigvis at være gearkasse-eksperter. Hvor vidt en gearkasse vil have godt af en skylning eller måske ligefrem kan blive ødelagt af det kræver en ekspertvurdering. Mange gearkasser nu til dags har et internt filter monteret. Hvis dette er tilfældet og er gearkassen ikke skyllet de første 60.000 km, kan man opleve at skidtet flytter sig under en ny skylning og dermed i sidste ende ødelægge gearkassen helt. Kort sagt forsøger kunden at forkæle sin bil alt imens at man intetanende slår sin gearkasse ihjel.

Uanset om du handler hos BK-Auto eller vore kollegaer i branchen opfordrer vi dig kraftigt til at kontrollere kompetenceniveauet, når det kommer sig til pleje af din gearkasse. Dette gør sig gældende inden du bestiller gearkasse-skylning eller andet der vedrører automatgearkassen.

Vi står klar med den rådgivning din gearkasse fortjener